9 Raons per les quals has d’aprendre Python

Has sentit parlar de Python? Si acabes de començar a programar ordinadors i altres dispositius, el més probable és que hagis intentat esbrinar quin llenguatge de programació és el millor per a aprendre primer.

Hi ha molts articles en Internet sobre quin llenguatge de programació hauries d’aprendre, quins són els millors per a tal plataforma, quins són els més fàcils d’aprendre, quins són els que més t’ajudaran a aconseguir un treball guanyant molts diners, etc.

Si has estat analitzant totes aquestes opinions, és molt probable que hagis sentit parlar de Python.

Aprendre qualsevol llenguatge de programació també t’ensenyarà a pensar com un programador. Tots els llenguatges de programació tenen les seves fortaleses i febleses.

Si busques un llenguatge que funcioni en una àmplia gamma d’aplicacions, o si només vols submergir-te en les profunditats de la codificació, Python pot ser adequat per a intentar-ho.

Què és Python?

En termes tècnics, Python és un llenguatge de programació d’alt nivell, orientat a objectes, amb una semàntica dinàmica integrada, principalment per al desenvolupament web i d’aplicacions informàtiques.

És molt atractiu en el camp del Desenvolupament Ràpid d’Aplicacions (RAD) perquè ofereix tipificació dinàmica i opcions d’enquadernació dinàmiques.

Python és relativament simple, per la qual cosa és fàcil d’aprendre, ja que requereix una sintaxi única que se centra en la llegibilitat. Els desenvolupadors poden llegir i traduir el codi Python molt més fàcilment que altres llenguatges.

Per tant, això redueix el cost de manteniment i de desenvolupament del programa perquè permet que els equips treballin en col·laboració sense barreres significatives de llenguatge i experimentació.

A més, suporta l’ús de mòduls i paquets, cosa que significa que els programes poden ser dissenyats en un estil modular i el codi pot ser reutilitzat en diversos projectes.

Una vegada s’ha desenvolupat un mòdul o paquet, es pot escalar per al seu ús en altres projectes, i és fàcil d’importar o exportar.

D’altra banda, un dels beneficis més importants de Python és que tant la llibreria estàndard com l’intèrpret estan disponibles gratuïtament, tant en forma binària com en forma de font.

Tampoc hi ha exclusivitat, ja que Python i totes les eines necessàries estan disponibles en totes les plataformes principals.

Per tant, és una opció multiplataforma, bastant temptadora per als desenvolupadors que no volen preocupar-se per pagar alts costos de desenvolupament.

En definitiva, és un llenguatge de programació relativament fàcil d’aprendre, i les eines necessàries estan disponibles per a tots de manera gratuïta. Això fa que sigui accessible per a gairebé tothom.

Ara que ja tenim una idea del què és Python us donarem algunes raons per les quals hauries d’aprendre Python per a progressar en la teva carrera.

per a què serveix python

9 Raons per les quals has d’aprendre Python

Python és un dels llenguatges de programació més volguts pels desenvolupadors, científics de dades, enginyers de programari i fins i tot hackers a causa de la seva versatilitat, flexibilitat i característiques orientades als objectes.

Moltes de les aplicacions web i mòbils que gaudim avui dia es deuen a les abundants llibreries de Python, als seus diversos frameworks, a les seves extenses col·leccions de mòduls i a les seves extensions d’arxius.

No sols això, també és excel·lent per a construir serveis web de microprojectes a macroempreses, així com per a suportar altres tipus de llenguatges de programació.

Encara que és un llenguatge d’alt nivell i pot fer tasques complexes, és fàcil d’aprendre i té una sintaxi neta.

Per tant, és recomanable tant per a principiants com per a programadors experimentats.

A més, hi ha moltes maneres d’aprendre Python; de manera autodidacta, apuntant-te a un centre de formació especialitzat o veure tutorials en línia. Tu tries!

De fet, hi ha moltes raons per les quals hauries d’aprendre Python. I per a entendre més profundament el seu abast i beneficis, et mostraré 9 d’elles:

1. Bona oferta laboral i ben remunerat

Només has de passar-te per qualsevol cercador d’ocupació en línia i escriure «Python» per a descobrir les nombroses ofertes relacionades que apareixen.

Atès que la programació en Python es pot utilitzar de moltes maneres, hi ha llocs de treball que s’ajusten a tots els nivells d’experiència i interès laboral, incloent llocs d’enginyer de control de qualitat, llocs d’enginyer de programari de nivell bàsic i llocs d’alt nivell com a enginyers de machine learning i intel·ligència artificial.

2. D’ús freqüent en startups

Les startups necessiten funcionar amb pressupostos ajustats per a sobreviure, i això significa que quan estan construint els seus productes digitals (ja siguin llocs web, aplicacions per a mòbils o programes de programari) aquests productes han de completar-se dins del pressupost i abans del que es preveu.

A causa de la seva capacitat per a ajudar a complir amb tots dos objectius, Python és un llenguatge de programació adorat en el món de les startups.

L’eficiència i la facilitat d’ús signifiquen menys temps de desenvolupament, un procés de control de qualitat i depuració racionalitzat, i un major retorn de la inversió en general que les alternatives de codificació més difícils de navegar.

Les startups són un gran lloc per a aconseguir un primer treball i començar a guanyar experiència en la indústria, i conèixer el teu camí.

3. Es triga poc temps a aprendre

Per l’eficient i versàtil que és un llenguatge com Python, es podria pensar que es necessiten anys per a aprendre a programar-lo. No és així!

Els professionals de la indústria diuen que els fonaments (coses com la sintaxi, les paraules clau i els tipus de dades) es poden aprendre en tan sols 6-8 setmanes si tens experiència prèvia amb llenguatges de codificació.

4. Té una comunitat d’usuaris molt activa.

Python és un llenguatge de codi obert, cosa que significa que és lliure d’usar i qualsevol pot modificar o crear extensions per a aquest llenguatge.

El fet de ser de codi obert és el que permet als llenguatges tenir biblioteques, marcs de treball (frameworks) i altres eines que mantenen al llenguatge rellevant i adaptable al llarg del temps.

Per això, el codi obert només està a l’altura del seu potencial si hi ha una comunitat d’usuaris compromesos amb el llenguatge.

La Python Software Foundation té una pàgina comunitària (fòrum) en el seu web que enllaça amb diversos grups comunitaris i fòrums on es poden trobar companys per a rebre consells, tutories, inspiració o simplement per a xerrar sobre la brillantor de Python.

A què estàs esperant? Hi ha espai per a almenys un més en el vagó de Python!

5. És el llenguatge de programació més popular

Segons The Economist (2018), Python va camí de convertir-se en el llenguatge de codificació més popular del món.

Mentre que llenguatges com Fortran i Lisp han experimentat un precipitat declivi, i llenguatges com a C i C++ romanen estables, llenguatges com Python i JavaScript estan en alça.

6. És un llenguatge molt versàtil

Ser un llenguatge de programació de propòsit general significa que els seus procediments, instruccions i estructures de dades estan dissenyats per a resoldre qualsevol problema.

És per això, que els grans èxits de la tecnologia com Google, Facebook i Instagram utilitzen la programació Python per a construir parts dels seus paquets tecnològics.

Però també pot ser usat per a construir programes bàsics i projectes en tots els punts intermedis.

La versatilitat de Python indica que, com a desenvolupador, tindràs una àmplia gamma d’opcions de treball. Ja sigui que vulguis treballar per a un gegant de la tecnologia, construir els teus propis programes de programari a menor escala, o treballar com un desenvolupador web.

Què es python

7. Nombrosos complements per al que necessitis

Igual que els llenguatges com JavaScript, disposes de llibreries i frameworks per a Python que s’ajusten a les teves necessitats de codificació específiques.

Els frameworks populars de Python com Django estan dissenyats per a fer que sigui més efectiu en la creació d’aplicacions web, mentre que PyQt és un framework que permet a Python construir Interfícies Gràfiques d’Usuari (GUI) -interfícies d’usuari que impliquen l’ús d’icones en pantalla i gràfics per a processar comandos d’usuari-.

8. Automatització de tasques i processos.

Una de les parts més difícils de treballar en la tecnologia (independentment de la seva funció) és la gestió de totes aquestes tasques repetitives, que consumeixen molt temps, relacionades amb la tecnologia.

Petites coses com copiar arxius, arrossegar carpetes i canviar-les de nom, pujar actius als servidors… tot això es tradueix en molt de temps a llarg termini.

L’automatització és una altra àrea per la qual val la pena aprendre Python. La capacitat d’aquest llenguatge per a escriure scripts de sistema origina que pots crear programes Python senzills per a automatitzar tasques monòtones que disminueixen la teva productivitat.

El temps que t’estalviaràs a saber com automatitzar processos amb Python és un gran argument per a aprendre aquest llenguatge.

9. Et dona les eines per a treballar en qualsevol tecnologia.

Aprendre el codi Python no fa més que preparar-te per al desenvolupament d’Internet, et prepararà per al futur dels treballs tecnològics, perquè s’utilitza per a alguna cosa més que el desenvolupament tradicional.

De fet, és important per als camps emergents de la ciència de les dades com:

  • Anàlisi de dades (Big Data)
  • Intel·ligència Artificial
  • Machine Learning

La ciència de les dades és una altra possibilitat tecnològica que se t’obre si decideixes aprendre Python.

Conclusions

Python és un llenguatge de programació popular i versàtil que s’utilitza en una àmplia varietat d’àmbits, com la ciència de dades, la intel·ligència artificial, el desenvolupament web, l’automatització i la creació de scripts.

En aprendre Python, es poden desenvolupar habilitats valuoses en àrees en augment i es poden tenir més oportunitats de treball en el camp tecnològic.

A més, Python té una corba d’aprenentatge suau i una gran comunitat de desenvolupadors que poden ajudar a resoldre problemes i donar suport a l’aprenentatge continu.

En resum, aprendre Python és una excel·lent opció per a desenvolupar habilitats valuoses, ampliar oportunitats de treball, i tenir una gran comunitat de desenvolupadors per a donar suport a l’aprenentatge continu.

Vols aprendre Python?

Aprèn a dominar Python amb el curs online de programació de Python enfocat en la indústria que imparteix el nostre associat aula21.

Coneix les bases de Python i la seva sintaxi; descobreix les estructures bàsiques i llibreries més comunes, i aprèn a crear aplicacions per a escriptori.

Actualitza les teves competències tecnològiques, des de la teva pròpia casa, al teu ritme i sense limitacions horàries.

Si desitges conèixer el temari i com pots reservar la teva plaça fes clic en el botó.