La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica entrega els Premis i Reconeixements Especials de 2022

La nit de dilluns, 21 de març s’ha celebrat la 27ª Edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica a l´Auditori de Barcelona organitzada per l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals -Telecos.cat- i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya -COEINF-.

Aquest acte és considerat la gran trobada del sector TIC català, reunint a tots els agents de l’ecosistema tecnològic del país (professionals, empreses, entitats i institucions) i el networking final és sens dubte un dels aspectes més valorats.

ASSCII conjuntament amb Sinergia han estat presents a la entrega de premis de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica.  Hem pogut presenciar de primera mà que ha estat tot un èxit d’assistència. Des d’aquí felicitem als guardonats.

A l’acte ha assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el vicepresident, Jordi Puigneró; el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, Roberto Sánchez; la tenienta d’Agenda 2030 de Barcelona, Laia Bonet, i el president delegat de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha intervingut per videoconferència, i els premis han estat atorgats conjuntament per la Associació Catalana d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (Coeinf).

El catedràtic Ramon Pallàs ha rebut el Premi d’Honor de la 27 Nit dels Telecomunicacions i la Informàtica.

En la mateixa cerimònia s’han lliurat els Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i Joan Clarke, i s’ha homenatjat les titulades en Enginyeria de Telecomunicació i Informàtica a Catalunya, Asunción Moreno i Elena Bardají, per ser pioneres en optar per aquestes carreres a la fi de 1970 i principis de 1980.

D’altra banda, la CIO per al Sud d’Europa del Grup Danone, Mercè Buxadera, ha rebut el Premi Joan Clarke a la CIO Destacada i el Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria ha estat per a Marta Guardiola, coinventora d’una tecnologia basada en microones per a la detecció del càncer col·lateral,

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per al Projecte Hugo, que recull dades de pacients amb esclerosi múltiple, juntament amb les variables que el telèfon intel·ligent emmagatzema automàticament sobre els seus hàbits de vida i biomarcadores i els enllaça amb bases de dades externes.

El programa l’Altra Ràdio, de Ràdio 4, ha guanyat el premi a la Comunicació, i el consorci públic Localret i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona han rebut el reconeixement especial.

Font video : Teleoscat